Lammfärsköttbullar med curry och cashewnötter

40 min 4 portioner

Indiskt inspirerade lammköttbullar kryddas med spiskummin och garam masala. Servera med currysås.

Ingredienser

600 g lammfärs

2 vitlöksklyftor

1 tsk mald spiskummin

1 tsk garam masala

1/2 kruka färsk koriander

2 ägg

salt och peppar

rapsolja

 

Till såsen:

2 gula lökar

1 bit purjolök

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1 tsk curry

1/2 kruka färsk koriander

100 g rostade cashewnötter

2 dl kokbar yoghurt

 

Att äta till:

ris

papadums (indiskt bröd som kan köpas färdigt att lägga i pannan)

blandad sallad

Gör så här

1. Blanda lammfärs med riven vitlök, spiskummin, hackad koriander, garam masala och ägg. Färsen kryddas lätt med salt och peppar innan den formas till ganska stora köttbullar. Stek i olja. Trilla runt dem i pannan så de får stekyta runt om. Lyft över till ugnsfast form och efterstek köttbullarna 6-7 minuter i ugnen på 175 grader.

2. Skala och skär den gula löken i klyftor, purjolöken i strimlor och paprikan i bitar. Hacka vitlök och koriander. Lägg allt i stekpannan, gärna i fettet efter köttbullarna, och rör runt. Lägg i cashewnötter, krydda med curry och blanda i yoghurt. Låt allt koka samman.

3. Blanda köttbullar och sås. Servera med ris, sallad och papadums