Kinesiska vårrullar

45 min 4 portioner

Kinesiska vårrullar med smakrik fyllning, en klassiker så här års. Dessa är fyllda med färs, vitkål och kinesiska smaker.

Ingredienser

1/2 paket vårrulledeg eller wontonplattor (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och asiatiska butiker)

vegetabilisk olja

300 g fläskfärs

cirka 4 cm ingefära, finhackad

200 g valfri svamp, i bitar

1/4 vitkålshuvud, strimlat

1 morot, grovriven

1 burk vattenkastanj, à cirka 225 g, grovhackade

3 vitlöksklyftor, finhackade

3 salladslökar, finskurna

1 msk soja

1 msk ostronsås

2 tsk sesamolja

1/2 lime

1 tsk sichuanpeppar (kan uteslutas)

salt

nymalen svartpeppar

eventuellt vegetabilisk olja till fritering

Gör så här

1. Hetta upp lite olja i en vid stekpanna eller wok. Fräs färsen tills den börjar få färg. Tillsätt ingefära, svamp, vitkål och morot och fräs tills det mjuknat. Tillsätt vattenkastanj, vitlök, 2 salladslökar, soja, ostronsås, sesamolja, limesaft samt eventuellt sichuanpeppar. Fräs någon minut till och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

2. Lägg cirka en matsked på ett vårrulleark. Rulla ihop och vik in kanterna. Fäst med lite vatten. Upprepa tills fyllningen tar slut.

3. Pensla med olja och tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter, alternativt fritera i olja tills de får fin färg.

4. Strö över den sista salladslöken och servera med sweet chilisås.