Chorizopaj

1,5 tim 4 portioner

En välfylld paj med massor av grönsaker. Med chorizokorven får den en extra smakskjuts.

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk vatten

 

Fyllning:

3 färska lökar

2 röda paprikor

1 zucchini

4 msk olivolja

35 g babyspenat

100 g fetaost

2 chorizo

1 äggula

timjan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela zucchinin i bitar. Blanda allt med olja och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i spenat och låt svalna.

4. Skiva korven och stek den ett par minuter. Kavla ut degen till en rundel, 30 centimeter i diameter, och ställ den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.

5. Smula fetaosten över degen och lägg grönsaker och korv i mitten av rundeln. Lämna en 6 centimeter bred kant.

6. Vik upp pajdegen runt om. Pensla med uppvispad äggula och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Garnera med timjan.