Grillad biff med peppardressing

50 min 4 portioner

Lägg en chilidoftande biff på grillen. Servera med en krispig sallad, toppad med krämig dressing på rosépeppar och tabasco.

Ingredienser

4 skivor utskuren biff à 180 g

 

Marinad:

2 msk rapsolja

2 msk chilisås på tomatgrund

1 tsk svartpeppar

1 riven vitlöksklyfta

 

Till dressingen:

1 msk rosépeppar

1 riven vitlöksklyfta

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 dl vatten

1 msk fransk senap

10 droppar tabasco

salt och svartpeppar

 

Till salladen:

1 huvud isbergssallad

1 röd paprika

1 gurka

3 tomater

8 fefferoni

 

Garnering:

persilja

Gör så här

1. Rör samman marinaden. Banka ut köttet med köttklubba och pensla på marinaden. Låt dra i minst 30 minuter.

2. Stöt rosépepparn i mortel. Riv vitlöksklyftan. Blanda peppar och vitlök med övriga ingredienser till dressingen. Smaka avslutningsvis av med salt.

3. Skär ned salladsgrönsakerna och fördela på tallrikar. Grilla köttet 2–3 minuter per sida. Lägg upp och ringla dressing över. Toppa med svartpeppar och persilja.