Färskpotatissallad med kyckling

30 min 4 portioner

Den här matiga potatissalladen med pesto passar fint såväl till middagen som till picknicken

Ingredienser

1 kg färskpotatis, vältvättad

salt

1–2 vitlöksklyftor

1 dl rostade pinjenötter

1 stor knippa basilika (cirka 2 krukor)

1/4 tsk flingsalt

4–5 msk olivolja

1 bit (cirka 50 g) färsk parmesan

4 snacksgurkor eller västeråsgurkor eller 1 slanggurka

125 g cocktailtomater

1 färsk gul lök

2–3 grillade kycklingfiléer

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

2. Lägg skalade grovhackade vitlöksklyftor, pinjenötter, grovhackad basilika (spara några blad till garnering) och flingsalt i en matberedare. Mixa i oljan, lite i taget. Häll över peston i en skål. Riv och vänd ned parmesanen. Vänd ned potatisen och blanda runt.

3. Ansa och skiva gurkan. Dela tomaterna. Ansa och strimla löken. Skär kycklingen i skivor.

4. Blanda gurka, tomat och lök med potatisen. Fördela i portionsskålar, toppa med kycklingen, peppra och garnera med den sparade basilikan.