Tacokyckling med sötpotatisklyftor, majsstubbar och tomatsalsa

45 min 4 portioner

Fingermat när den är som bäst. Med egen tacokrydda, som du kan välja att göra lite starkare eller svagare.

Ingredienser

Tacokrydda:

1 msk mald koriander

2 msk mald spiskummin

2 msk söndersmulad oregano

1/2 msk chilipulver

1 msk paprika

1 msk salt

 

Tacokyckling:

4 kycklingfiléer

3 msk tacokrydda (från egen blandning)

1 msk smör

2 majskolvar

2 paprikor i valfri färg

500 g sötpotatis

2 msk rapsolja

salt

peppar

 

Garnering:

koriander

 

Tomatsalsa:

3 tomater

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chilifrukt

1 msk rödvinvinäger

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman samtliga kryddor till tacoblandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

2. Putsa kycklingen och dela på längden. Krydda med tacokrydda runt om. Bryn i smör och flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna. Stek vidare strax under ugnens mitt i cirka 20–22 minuter.

3. Dela majsen i stubbar. Ansa, kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Tvätta och dela sötpotatisen. Blanda samman majs, paprika och sötpotatis i en bunke med olja, salt och peppar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta strax under ugnens mitt i cirka 20 minuter.

4. Hacka tomater och finhacka vitlök och lök till tomatsalsan. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda tillsamman med övriga ingredienser. Garnera kycklingen med koriander och servera med salsa, sötpotatis och majsstubbar.