Sparris- och laxquiche utan pajskal

1 tim 3-4 portioner

En härlig paj som passar extra bra för dig som undviker mjöl. Dessutom är den lättare att tillaga än paj som kräver att man gör deg.

Ingredienser

olivolja

1 knippe grön sparris

cirka 200 g rökt lax (gärna varmrökt)

3 ägg + 3 äggvitor

1 1/2 dl vispgrädde

2 msk färskriven parmesan

1 tsk rökt paprikapulver

salt

nymalen svartpeppar

50 g riven prästost

 

Till serveringen:

rucola

olivolja

citronsaft

Gör så här

1. Smörj en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med olivolja. Bryt av sparrisstjälkarna och fördela i formen. Bryt laxen i bitar om den är hel och strö över.

2. Vispa ihop ägg, äggvitor, grädde, parmesan, paprikapulver, salt och peppar. Häll smeten i formen. Strö över osten.

3. Grädda i 30–40 minuter eller tills fyllningen har stannat. Låt svalna helt före servering. Servera med rucola, lite pressad citronsaft och olivolja.