Kanelbullesockerkaka
45 min 8 bitarEn saftig sockerkaka som smakar precis som kanelbullar. När man korsar sockerkaka med kanelbullar får man ett himmelskt gott bakverk.
Ingredienser
85 g smör
1 tsk kanel
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl filmjölk
Topping:
pärlsocker
kanel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör i kanel. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten.
2. Vänd ned smält smör och filmjölk och blanda om till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 20 centimeter i diameter.
3. Strö över pärlsocker och kanel och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna.