Bellaverdebroccoli med linser

30 min 4 portioner

Bellaverdebroccoli kallas även broccolini och sparrisbroccoli. Den har mindre kålsmak och är sötare och pepprigare än vanlig broccoli. Tillsammans med halloumi och linser får Bellaverdebroccolin ett smakligt lyft.

Ingredienser

2 dl torkade belugalinser

salt

250 g cocktailtomater

1 (250 g) halloumi

3–5 skivor dagsgammalt vitt bröd

2–3 msk olivolja

1 förp (cirka 200 g) bellaverdebroccoli

flingsalt

nymald svartpeppar

1 tsk torkad oregano

1 citron, pressad saft

 

Att äta till:

tjock yoghurt

sallad

Gör så här

1. Koka linserna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Dela tomaterna i halvor. Skär halloumin i skivor. Dela brödet i tärningar.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna och råstek bellaverdebroccolin i cirka 5 minuter. Krydda med lite salt och peppar.

3. Ta upp broccolin och stek halloumin några minuter på varje sida tills den mjuknat och fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.

4. Tillsätt brödet och häll i mer olivolja om det behövs. Stek tills brödet fått fin färg och är krispigt. Tillsätt oregano och blanda.

5. Lägg upp linserna och tillsätt pressad citronsaft. Varva med tomater, råstekt broccoli, halloumi och toppa med brödkrutongerna. Servera med tjock yoghurt och en god sallad med dressing.