Biff Rydberg
45 min 4 portionerSom en lyxigare version av pyttipanna med tärnad oxfilé, stekt potatis och rå äggula definitivt uppe i toppskiktet bland svensk husmanskost. Till rätten serverar vi en kall senapsgrädde som verkligen tar hela rätten till en ny nivå.
Ingredienser
8 stora potatisar (tärnad i ca 1 cm stora kuber)
600 g oxfilé (tärnad i ca 1 cm stora kuber)
3 gula lökar (finhackad)
0,5 kruka persilja (hackad)
5 msk smör
3 msk olja
1 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
Gör så här
- Sätt ugnen på 75 grader och skölj samtidigt potatisen i vatten för att bli av med stärkelsen.
- Stek potatisen på medelvärme i 2 msk olja och 2 msk smör tills den är mjuk inuti och fått en fin yta. Lägg sedan potatisen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen.
- Stek löken långsamt i 2 msk smör tills den är mjuk. Ju längre du steker desto sötare blir den. Lägg sedan löken bredvid potatisen.
- Medan du steker löken vispar du upp grädden och blandar i dijonsenapen. Ställ in i kylskåpet så att det blir kallt till servering.
- Sätt spisen på hög värme och stek köttet i resten av oljan och smöret tills du fått en fin yta och köttet är rosa inuti.
- Servera med rå äggula och senapsgrädden.