Bröddipp med krämig ricotta och rökt lax

15 min 6 personer, drinktilltugg

Krämig vispad ricotta och färskost toppas av strimlad rökt lax, kapris, dill, citronzest och fint hackad rödlök. Ta en bit gott bröd och börja dippa!

Ingredienser

Bröddipp med smaker som flirtar med den klassiska amerikanska “Smoked Salmon Bagel”.

250g ricotta

200g naturell färskost

1 ekologisk citron – zest + saft

½  tsk salt

150g kallrökt lax

2 msk små kapris

½ rödlök

2 msk dill i små vippor

Salt och peppar

Gör så här

Mixa Ricotta och färskost till en slät kräm. Smaka av med citronsaft och lite salt.

Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Finhacka rödlöken så smått som det går.

Lägg upp krämen på en fin tallrik och bred ut till ett ca 1,5 cm tjockt lager.

Toppa med laxen, rödlök, kapris, finhackad dill, citronzest, salt och nymalen svartpeppar.

Servera med ditt favoritbröd eller med crostinis som du rostat i ugnen.