Bröddipp med krämig ricotta och rökt lax
15 min 6 personer, drinktilltuggKrämig vispad ricotta och färskost toppas av strimlad rökt lax, kapris, dill, citronzest och fint hackad rödlök. Ta en bit gott bröd och börja dippa!
Ingredienser
Bröddipp med smaker som flirtar med den klassiska amerikanska “Smoked Salmon Bagel”.
250g ricotta
200g naturell färskost
1 ekologisk citron – zest + saft
½ tsk salt
150g kallrökt lax
2 msk små kapris
½ rödlök
2 msk dill i små vippor
Salt och peppar
Gör så här
Mixa Ricotta och färskost till en slät kräm. Smaka av med citronsaft och lite salt.
Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Finhacka rödlöken så smått som det går.
Lägg upp krämen på en fin tallrik och bred ut till ett ca 1,5 cm tjockt lager.
Toppa med laxen, rödlök, kapris, finhackad dill, citronzest, salt och nymalen svartpeppar.
Servera med ditt favoritbröd eller med crostinis som du rostat i ugnen.