Brunchomelett

30 min 2 portioner

Brunch är bland det lyxigaste man kan göra åt sig själv. Den här brunchomeletten med potatis, salsiccia och portabellosvamp är både lyxig och mättande. Perfekt en lördagsförmiddag med en kall mimosa.

Ingredienser

200g färdigkokt potatis

200g salsiccia (färsk)

100g baconsida

2st portabellosvampar

100g cocktailtomater (blandade färger)

1knippe Rosmarin

1knippe Timjan

2st ägg

Salt

Svartpeppar

Matolja

 

Topping:

Hp sås

Smörgåskrasse

Gör så här

  1. Börja med att skära ned potatis, korv och svamp. Skiva sedan ned baconet i skivor.
  2. Lägg allting i en redan uppvärmd panna med olja, låt det steka i 2-3 minuter. Skiva upp tomaterna och örterna och blanda i en skål med lite salt och peppar.
  3. Lägg på tomaterna i pannan samt kläck ägget/äggen över allting.
  4. Lägg in i ugnen och baka av i 1-2 minuter på 175 grader.
  5. Ta ut stekpannan och toppa med hp-sås och lite smörgåskrasse.