Brunchomelett
30 min 2 portionerBrunch är bland det lyxigaste man kan göra åt sig själv. Den här brunchomeletten med potatis, salsiccia och portabellosvamp är både lyxig och mättande. Perfekt en lördagsförmiddag med en kall mimosa.
Ingredienser
200g färdigkokt potatis
200g salsiccia (färsk)
100g baconsida
2st portabellosvampar
100g cocktailtomater (blandade färger)
1knippe Rosmarin
1knippe Timjan
2st ägg
Salt
Svartpeppar
Matolja
Topping:
Hp sås
Smörgåskrasse
Gör så här
- Börja med att skära ned potatis, korv och svamp. Skiva sedan ned baconet i skivor.
- Lägg allting i en redan uppvärmd panna med olja, låt det steka i 2-3 minuter. Skiva upp tomaterna och örterna och blanda i en skål med lite salt och peppar.
- Lägg på tomaterna i pannan samt kläck ägget/äggen över allting.
- Lägg in i ugnen och baka av i 1-2 minuter på 175 grader.
- Ta ut stekpannan och toppa med hp-sås och lite smörgåskrasse.