Chop suey med fläskfilé

40 min 4 portioner

Chop suey dyker ofta upp på kinesiska restauranger. Faktum är att rätten kommer från Nordamerika.

 

Ingredienser

500 g fläskfilé

2 gula lökar

100 g vitkål

100 g champinjoner

1 grön paprika

50 g bambuskott

1 tsk riven ingefära

3 1/2 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

salt och peppar

rapsolja

 

Att äta till:

ris

30 g mandelspån

Gör så här

  1. Rosta mandelspånen i torr och het panna. Låt mandeln svalna på tallrik.
  2. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Skiva lök, vitkål, champinjoner och paprika tunt. Strimla bambuskotten. Riv ingefäran.
  3. Bryn köttet med olja i het panna tills det fått färg. Salta och peppra och lyft över till en gryta. Fortsätt med att bryna lök, vitkål, champinjoner, paprika och bambuskott. Blanda ned med köttet i grytan.
  4. Tillsätt riven ingefära, vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 5 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare 3–4 minuter, utan lock. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg upp och strö över rostad mandelspån. Servera med ris.