Chorizopaj
1,5 tim 4 portionerEn välfylld paj med massor av grönsaker. Med chorizokorven får den en extra smakskjuts.
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
3 färska lökar
2 röda paprikor
1 zucchini
4 msk olivolja
35 g babyspenat
100 g fetaost
2 chorizo
1 äggula
timjan
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela zucchinin i bitar. Blanda allt med olja och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i spenat och låt svalna.
4. Skiva korven och stek den ett par minuter. Kavla ut degen till en rundel, 30 centimeter i diameter, och ställ den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
5. Smula fetaosten över degen och lägg grönsaker och korv i mitten av rundeln. Lämna en 6 centimeter bred kant.
6. Vik upp pajdegen runt om. Pensla med uppvispad äggula och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Garnera med timjan.