Crème brûlée
45 min 8Crème brûlée är en klassisk dessert som aldrig sitter fel. Innan servering häller du socker ovanpå desserten och bränner det snabbt med en brännare för att få till den knapriga och härliga ovansidan.
Ingredienser
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/2 mjölk
7 äggulor
1 1/2 dl strösocker
Till servering:
5 msk råsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna
- Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 10 minuter. Ta bort vaniljstången.
- Rör ihop äggulor med socker. Blanda med gräddmjölken.
- Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i en ugnsform och häll vatten i ugnsformen.
- Ställ formen i ugnen och grädda i vattenbad tills de blivit fasta i konsistensen, ca 40 minuter. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Hit kan du förbereda, låt puddingarna svalna i och förvara de sedan i kylen.
- Servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare tills de blir gyllenbruna men inte svarta.