Enkel sallad med musslor

15 min 4 portioner

En enkel sallad med musslor och en smakrik dressing med laxrom. Perfekt som förrätt tillsammans med ett glas mousserande.

Ingredienser

16 kokade blå eller gröna musslor med skal

blandade salladsblad, gärna av maché, rucula och romansallad

1 stjälk blekselleri, gärna de fina skotten i mitten

 

Till dressingen:

1 dl matlagningsyoghurt

80 g storkornig laxrom

salt och peppar

4 runda portionsbröd

1 citron

1–2 tomater

färsk krasse och timjan till garnering

Gör så här

1. Skölj salladen och sprid ut bladen på ren handduk. Riv romansalladen eller annan storbladig sallad grovt. Strimla blekselleri. Blanda romansallad och blekselleri med rucola och machésallad. Arrangera salladsbladen på runda portionsbröd.

2. Fördela musslorna på salladen. Låt gärna skalet sitta kvar på några av musslorna för utseendets skull.

3. Blanda matlagningsyoghurt med grov laxrom. Salta och peppra lätt vid behov. Klicka ut dressingen runt och över uppläggningen. Garnera med citron, tomat, krasse och timjan.