Färsk tomatsås med salsiccia

30 min 4 portioner

Salsiccia är rå korv från Italien som gärna används som krydda i gryta och såser. Här får den bli bas i en mustig tomatsås serverad med pasta.

Ingredienser

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2–3 (cirka 350 g) råa salsicciakorvar

ca 300 g cocktailtomater

salt och svartpeppar

1–2 msk finhackad persilja

 

Till servering:

nykokt pasta

parmesan

blandade blad

vinägrett

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Snitta och dra skinnet av korven och dela färsen i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor eller klyftor.

2. Hetta upp en stekpanna och stek korvfärsen utan matfett, den innehåller en del fett så det behövs inget extra. Stek i 5–10 minuter tills den är knaprig och genomstekt. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs i några minuter till.

3. Tillsätt tomaterna och låt puttra samman i 2–3 minuter, tills tomaterna mjuknat.

4. Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad persilja och servera med nykokt pasta och finriven parmesan samt sallad.