Färskpotatissallad med kyckling
30 min 4 portionerDen här matiga potatissalladen med pesto passar fint såväl till middagen som till picknicken
Ingredienser
1 kg färskpotatis, vältvättad
salt
1–2 vitlöksklyftor
1 dl rostade pinjenötter
1 stor knippa basilika (cirka 2 krukor)
1/4 tsk flingsalt
4–5 msk olivolja
1 bit (cirka 50 g) färsk parmesan
4 snacksgurkor eller västeråsgurkor eller 1 slanggurka
125 g cocktailtomater
1 färsk gul lök
2–3 grillade kycklingfiléer
nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
2. Lägg skalade grovhackade vitlöksklyftor, pinjenötter, grovhackad basilika (spara några blad till garnering) och flingsalt i en matberedare. Mixa i oljan, lite i taget. Häll över peston i en skål. Riv och vänd ned parmesanen. Vänd ned potatisen och blanda runt.
3. Ansa och skiva gurkan. Dela tomaterna. Ansa och strimla löken. Skär kycklingen i skivor.
4. Blanda gurka, tomat och lök med potatisen. Fördela i portionsskålar, toppa med kycklingen, peppra och garnera med den sparade basilikan.