Fläskfilé i krämig sås med zucchinisallad
30 min 4 portionerGrädde, soltorkade tomater och krossade tomater tillsammans med fläskfilé ger en krämig och god gryta som toppas med ugnsrostade tomater.
Ingredienser
500 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 msk smör
1 msk oregano
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 dl krossade tomater
500 g zucchini
1 msk olivolja
3 msk persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
persilja
ugnsrostade tomater
Gör så här
1. Putsa köttet och skär i skivor. Strimla tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Dela champinjonerna.
2. Bryn köttet i smör och lägg över i en traktörpanna. Fräs vitlök och champinjoner i smör och lägg över tillsammans med köttet. Tillsätt strimlade tomater, oregano, fond, persilja, grädde och krossade tomater.
3. Låt koka samman i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Ansa och skär zucchinin i bitar och stek i olja. Krydda med salt och peppar och garnera med persilja. Toppa grytan med ugnsrostade tomater.