Grillad biff med peppardressing
50 min 4 portionerLägg en chilidoftande biff på grillen. Servera med en krispig sallad, toppad med krämig dressing på rosépeppar och tabasco.
Ingredienser
4 skivor utskuren biff à 180 g
Marinad:
2 msk rapsolja
2 msk chilisås på tomatgrund
1 tsk svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
Till dressingen:
1 msk rosépeppar
1 riven vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl vatten
1 msk fransk senap
10 droppar tabasco
salt och svartpeppar
Till salladen:
1 huvud isbergssallad
1 röd paprika
1 gurka
3 tomater
8 fefferoni
Garnering:
persilja
Gör så här
1. Rör samman marinaden. Banka ut köttet med köttklubba och pensla på marinaden. Låt dra i minst 30 minuter.
2. Stöt rosépepparn i mortel. Riv vitlöksklyftan. Blanda peppar och vitlök med övriga ingredienser till dressingen. Smaka avslutningsvis av med salt.
3. Skär ned salladsgrönsakerna och fördela på tallrikar. Grilla köttet 2–3 minuter per sida. Lägg upp och ringla dressing över. Toppa med svartpeppar och persilja.