Halstrad torskrygg med ost- och krassedressing

30 min 4 portioner

En enkel rätt med halstrad torsk, zucchini, sparris och rädisor tillsammans med en ost- och krassedressing.

Ingredienser

600 g torskrygg i fyra bitar

salt, peppar

1 msk olivolja

1 zucchini

250 g sparris

150 g sugar snaps

10 rädisor

2 dl riven Västerbottensost

1 dl majonnäs

rivet skal av 1/2 citron

1 tsk senap

2 msk krasse

salt, peppar

 

Servering:

kokt potatis

Gör så här

1. Skär zucchinin i stavar. Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng och dela den andra biten på mitten. Ansa sugar snapsen.

2. Lägg ned grönsakerna i kokande vatten och koka i 1 minut. Låt rinna av väl. Skiva rädisorna tunt – gärna på mandolin.

3. Blanda samman riven ost med majonnäs, citronskal, senap och krasse. Smaka av med salt och peppar.

4. Krydda torsken med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter per sida.

5. Lägg upp grönsakerna och klicka dressingen över. Lägg torsken ovanpå och servera med kokt potatis.