Helgrillad kyckling med potatissallad
1 tim 4 portionerEn kyckling som grillas hel blir både mörare och saftigare än att grilla delarna separat. Genom att grilla kycklingen utfläkt går det mycket snabbare att tillaga. Tillsammans med en smakrik och lyxig potatissallad är den här rätten perfekt bjudmat.
Ingredienser
1 stor kyckling cirka 1,8 kg
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk srirachasås
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
Rostad potatissallad:
900 g färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk rosépeppar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
100 g sojabönor
300 g vattenmelon
Gör så här
1. Klipp upp kycklingen längs ryggen med en sax. Vik ut den och tryck till så att den blir utfläkt. Blanda hackad vitlök, olja, soja, srirachasås, paprikapulver, honung och salt och pensla kycklingen väl.
2. Grilla den indirekt i 40 minuter. Att grilla indirekt betyder att du har värmen på ena sidan grillen och lägger köttet på andra sidan. Innertemperaturen vid benet ska vara 82 grader, då är kycklingen klar. Det går även att tillaga den i ugnen i 175 grader, i cirka 45 minuter.
3. Tvätta och dela potatisen. Blanda med olja, salt och krossad peppar och rosta i ugnen i 225 grader, i cirka 30 minuter.
4. Blanda potatisen med hackad dill och persilja. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen och blanda med potatisen. Skiva melonen och skär i klyftor. Blanda med potatissalladen och servera till kycklingen.