Helstekt lammytterfilé med pasta och timjansky

30 min 4 portioner

Lammytterfilé är supermört kött som passar alla tillfällen. I det här receptet serveras lammet helstekt tillsammans med tagliatelle och en timjansky.

Ingredienser

600 g putsad lammytterfilé

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

 

Till skyn:

3 dl vatten

2 dl rödvin

1 1/2 msk konc. kalvfond

5-6 kvistar färsk timjan

1 msk grovt hackad gul lök

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

1 krm socker

 

Att äta till:

400 g tagliatelle

mer timjan

sallad, gurka och tomat

Gör så här

1. Salta, peppra och bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. Sänk värmen och efterstek det under lock i 5-6 minuter. Låt det färdigstekta köttet ligga och dra inslaget i aluminiumfolie i 7-8 minuter innan det skivas upp.

2. Koka upp vatten, vin och fond med timjankvistar och hackad lök. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud skyn i 5 minuter. Sila och smaka av med soja, salt, vitpeppar och lite socker.

3. Koka pasta och var noga med koktiden. Låt pastan rinna av i durkslag innan den vänds runt med en klick smör och fördelas i djupa tallrikar. Toppa med sky, uppskuret kött och färsk timjan. Blandad grönsallad till smakar gott.