Helstekt lammytterfilé med pasta och timjansky
30 min 4 portionerLammytterfilé är supermört kött som passar alla tillfällen. I det här receptet serveras lammet helstekt tillsammans med tagliatelle och en timjansky.
Ingredienser
600 g putsad lammytterfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till skyn:
3 dl vatten
2 dl rödvin
1 1/2 msk konc. kalvfond
5-6 kvistar färsk timjan
1 msk grovt hackad gul lök
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
1 krm socker
Att äta till:
400 g tagliatelle
mer timjan
sallad, gurka och tomat
Gör så här
1. Salta, peppra och bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. Sänk värmen och efterstek det under lock i 5-6 minuter. Låt det färdigstekta köttet ligga och dra inslaget i aluminiumfolie i 7-8 minuter innan det skivas upp.
2. Koka upp vatten, vin och fond med timjankvistar och hackad lök. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud skyn i 5 minuter. Sila och smaka av med soja, salt, vitpeppar och lite socker.
3. Koka pasta och var noga med koktiden. Låt pastan rinna av i durkslag innan den vänds runt med en klick smör och fördelas i djupa tallrikar. Toppa med sky, uppskuret kött och färsk timjan. Blandad grönsallad till smakar gott.