Hummer med dragonmajonäs

20 min 4 portioner

Det bästa sättet att servera hummer är helt naturell och klyvd. En god, hemvispad majonnäs smaksatt med dragon, späda blad och rostat bröd passar gott till.

Ingredienser

4 kokta humrar, ca 350-400 g st.

 

Till dragonmajonnäsen:

2 äggulor

1 tsk senap av Dijontyp

1 tsk vitvinsvinäger

3 dl rapsolja

2 krm salt

1/2 krm vitpeppar

1 1/2 tsk hackad, färsk dragon alt. 1 tsk torkad dragon

 

Att äta till:

blandade blad

citron

rostat bröd

Gör så här

1. Vispa samman äggulor, senap och vinäger. Salta och peppra. Rör om och vänta en stund så saltet verkligen hunnit lösa sig.

2. Vispa ned rapsoljan i omgångar. Först bara droppvis, sedan i fin stråle, hela tiden under vispning. Smaka av med dragon. Låt den stå svalt en timme före servering, så dragonsmaken hinner utvecklas.

3. Klyv humrarna med stor kniv. Enklast är att lägga dem på ett stadigt underlag. Vik ut stjärten. Stick in knivspetsen i skölden och fortsätt sedan bakåt till den är delad. Plocka bort tarmen. Knäck klorna med nötknäppare eller tång. Lägg upp och servera med dragonmajonnäs, blandade blad, citron och rostat bröd.