Italiensk entrecote med pestotäcke

15 minuter (1 timme för potatisen) 4 portioner

Basilika, pinjenötter och parmesanost ger snabbt italienska smaksignaler. Kryddorna finns i den gröna peston som snabbt och enkelt ger den stekta köttbiten härlig smak.

Ingredienser

4 skivor entrecote

olivolja

svartpeppar

2–3 msk basilikapesto (receptet finns längre ned på sidan)

2 msk pinjenötter

 

Att äta till:

bakad potatis

blandad sallad med körsbärstomater

Gör så här

1. Tvätta potatisarna noga och stick 10–15 små hål i skalet med en grov nål eller liknande. Lägg potatisarna på ugnsgallret och baka dem i 175 graders ugn cirka 1 timme. Bakad potatis ska aldrig lindas i folie, det ger bara fuktig och trist potatis.

2. Pensla köttet med olivolja och krydda med enbart svartpeppar. Salt drar för det första ut köttsafterna och för det andra innehåller peston salt så det räcker. Stek köttet 2 minuter på vardera sidan i het grill- eller stekpanna.

3. Lägg upp köttet på tallrikar och fördela peston över. Avsluta med pinjenötter och servera direkt med blandad sallad och bakad potatis.