Jordgubbsflarn

1 Tim 6 portioner

En läcker efterrätt att bjuda på under sommaren. Vem kan motstå en frasig paj med jordgubbar och vispgrädde?

Ingredienser

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

150 g smör

1 ägg

 

Fyllning:

2 msk maizena majsstärkelse

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl mjölk

2 dl vispgrädde

3 äggulor

 

Topping:

2 dl vispgrädde

500 g jordgubbar

florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Kavla eller tryck ut degen i en form, 20×27 centimeter eller 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ formen kallt, gärna i frysen, i 30 minuter. Ta ut och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

3. Blanda majsstärkelse, socker, vaniljsocker och mjölk i en kastrull och vispa tills det inte finns några klumpar. Blanda i grädde och äggulor och värm under omrörning tills krämen tjocknar.

5. Häll över krämen i en skål och låt svalna. Vispa grädden och blanda med krämen och bred ut i pajskalet. Lägg på delade jordgubbar och sikta över florsocker.