Kanelbullesockerkaka

45 min 8 bitar

En saftig sockerkaka som smakar precis som kanelbullar. När man korsar sockerkaka med kanelbullar får man ett himmelskt gott bakverk.

Ingredienser

85 g smör

1 tsk kanel

1 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 1/2 dl filmjölk

 

Topping:

pärlsocker

kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör i kanel. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten.

2. Vänd ned smält smör och filmjölk och blanda om till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 20 centimeter i diameter.

3. Strö över pärlsocker och kanel och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna.