Kladdkaka med karamelliserad mjölk
20 min + 40 min i ugn 10 bitarEn kladdig och fruktig kladdkaka med karamelliserad mjölk. En enkel efterrätt som passar perfekt till bjudningar.
Låt kakan vila en stund i kylen före servering.
Ingredienser
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 burk karamelliserad mjölk
Garnering:
trädtomat, tamarillo
physalis
passionsfrukt
Gör så här
1. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör i smöret.
2. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i en springform med avtagbarkant cirka 24 centimeter i diameter. Smörj formen och häll i halva mängden smet.
3. Klicka på den karamelliserade mjölken och häll på resterande mängd smet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter på 175 grader. Tag ut och låt kallna och stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
4. Garnera kakan vid servering med valfria frukter eller bär.