Kolapannacotta med pepparkakssmak

20 min + 4 tim i kyl 6 portioner

Perfekt tillbehör till adventsmyset. Görs dagen innan och toppas en stund innan servering.

Ingredienser

3 gelatinblad

5 dl vispgrädde

1 burk dulce de leche, karamelliserad mjölk á 397 g

1 1/2 msk pepparkakskrydda

 

Topping:

3 apelsiner

2 msk lingon

 

Gör så här

1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i minst 10 minuter.

2. Koka upp vispgrädde i en kastrull, tag av från värmen. Vispa genast ned burken med dulche de leche tillsammans med pepparkakskryddan.

3. Tag upp gelatinbladen och krama ur all vätska, tillsätt dem i blandningen under fortsatt vispning.

4. Häll smeten i 6 stycken glas eller koppar och förvara kallt, gärna i kylen i minst 4 timmar.

5. Skala och dela apelsinerna i bitar och blanda samman med lingon. Toppa pannacottan med fruktblandningen vid servering.