Kycklingpanna med kantareller

30 min 4 portioner

Kycklingpanna med kantareller, gräddbaserad sås och lingon ger en riktigt ursvensk upplevelse med smaker som tar dig rakt ut i den svenska naturen.

Ingredienser

4 st kycklingfiléer

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör

1 gul lök

1/2 purjolök

150 g kantareller

1 msk smör

2 msk kycklingfond

2 dl vatten

2 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk maizena redning

 

Garnering:

färsk dragon

lingon

kantareller

 

Serveras med:

klyftpotatis/pressad potatis

Gör så här

1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem en gång på längden. Salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan.

2. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Ta undan några till garnering.

3. Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök, purjolök och svamp blankt och smidigt tills vätskan är borta. Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, senap samt kycklingfiléerna. Låt puttra samman på medelstark värme i cirka 12–15 minuter.

4. Om det behövs, red med lite maizena redning. Garnera med dragon, lingon och kantareller. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis.