Kycklingtaco med texmex-slaw

20 min 4 portioner

Ta ett nytt grepp om tacofredagen. Coleslaw med smak av texmex tillsammans med kyckling och sötad rödlök blir en ny hit.

Ingredienser

1 rödlök

1 msk strösocker

3 msk äppelcidervinäger

300 g vitkål

1/2 kruka koriander

1 färsk jalapeño

1 1/2 dl majonnäs

salt och peppar

4 grillade kycklingfiléer

4–8 mediumstora tortillabröd

4 limeklyftor

Gör så här

1. Skala och skär löken i ringar och blanda med sockret tills löken börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå cirka 15 minuter.

2. Strimla kålen. Hacka koriandern. Skär jalapeñon i tunna skivor.

3. Blanda majonnäs, kål, koriander och jalapeño. Smaka av med salt och peppar.

4. Värm och skiva kycklingfiléerna. Servera dem med coleslaw i värmda tortillabröd tillsammans med den picklade löken. Pressa över lime.