Lammfärsköttbullar med curry och cashewnötter
40 min 4 portionerIndiskt inspirerade lammköttbullar kryddas med spiskummin och garam masala. Servera med currysås.
Ingredienser
600 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald spiskummin
1 tsk garam masala
1/2 kruka färsk koriander
2 ägg
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
2 gula lökar
1 bit purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 tsk curry
1/2 kruka färsk koriander
100 g rostade cashewnötter
2 dl kokbar yoghurt
Att äta till:
ris
papadums (indiskt bröd som kan köpas färdigt att lägga i pannan)
blandad sallad
Gör så här
1. Blanda lammfärs med riven vitlök, spiskummin, hackad koriander, garam masala och ägg. Färsen kryddas lätt med salt och peppar innan den formas till ganska stora köttbullar. Stek i olja. Trilla runt dem i pannan så de får stekyta runt om. Lyft över till ugnsfast form och efterstek köttbullarna 6-7 minuter i ugnen på 175 grader.
2. Skala och skär den gula löken i klyftor, purjolöken i strimlor och paprikan i bitar. Hacka vitlök och koriander. Lägg allt i stekpannan, gärna i fettet efter köttbullarna, och rör runt. Lägg i cashewnötter, krydda med curry och blanda i yoghurt. Låt allt koka samman.
3. Blanda köttbullar och sås. Servera med ris, sallad och papadums