Lammstek med rödlökschutney
1,5 timme 4 portionerLammstek i tunna skivor med hemlagad rödlökschutney bjuder på spännande smaker.
Ingredienser
1 lammstek, cirka 1 kilo
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Till rödlökschutneyn:
5 normalstora rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära, cirka 2 centimeter
1 kanelstång
3 dl socker
1 dl ättika, 12 %
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk finhackad färsk chili
Att äta till:
stekt potatis
färsk brysselkål
Gör så här
1. Putsa och gnid in lammsteken med hackad rosmarin, salt och svartpeppar. Lägg i långpannan, stick in en stektermometer och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen på 125 grader tills kärntemperaturen överstiger 60 grader.
2. Skala och skär rödlökarna i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Koka upp med kanelstång, socker, ättika och vatten. Sänk värmen och sjud under lock i en timme. Smaka av med salt och chili.
3. Låt den färdiga steken vila i 15 minuter innan den skivas upp. Servera med rödlökschutneyn, stekt potatis och lättkokt brysselkål.