Laxtaco med mangosalsa och limemajo
4 portionerByt ut den traditionella köttfärsen i tacon mot ugnsbakad lax. Mangosalsa och limemajo är pricken över i:et till tacon.
Ingredienser
800 g laxfilé med skinn
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 msk spiskummin
salt, peppar
Limemajo:
1 1/2 dl majonnäs
skal och saft av 1 lime
salt och peppar
Mangosalsa:
150 g fryst tärnad mango, tinad
1 röd chili
1/2 gurka
1/2 rödlök
Att äta till:
tacoskal
avokado
salladsblad
koriander
Gör så här
1. Krydda den köttiga sidan på laxen med paprikapulver, vitlökspulver, spiskummin, salt och peppar. Tillaga den i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.
2. Blanda samman majonnäs, limeskal och -saft och smaka av med salt och peppar.
3. Låt mangon rinna av och hacka den i lite mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin och gurkan fint. Skala och hacka löken fint. Blanda mango, chili, gurka och lök, smaka av med salt.
4. Mosa laxköttet lätt med en gaffel och servera tillsammans med salsa, limemajo, sallad, avokado och koriander i tacoskal.