Ljummen kålsallad med cashewnötter

30 min 4 portioner

En matig och lättlagad sallad med kål, sötpotatis och linser. Russin bidrar med sötma och cashewnötter med crunch.

 

Ingredienser

650 g sötpotatis

2 msk olivolja

200 g svartkål

200 g blomkål

1 msk smör

2 msk strimlad, färsk ingefära

1 tsk gurkmeja

salt, peppar

1 dl röda linser

3 dl vatten

1/2 dl gula russin

1 dl cashewnötter

1/2 dl kokosflakes

Gör så här

1. Tvätta potatisen väl eller skala den. Dela den i klyftor och blanda med olja. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter, tills den är klar.

2. Skär bort den grova stjälken på svartkålen och dela kålen i bitar. Dela blomkålen i mindre buketter.

3. Stek svartkålen i smör ett par minuter. Ta upp den och stek blomkål tillsammans med ingefära och gurkmeja tills blomkålen mjuknar.

4. Koka linserna med vattnet enligt anvisning på förpackningen.

5. Blanda samman sötpotatis, svartkål, blomkål och linser. Krydda med salt och peppar och toppa med russin, cashewnötter och kokosflakes.