Marängtoppade apelsinhalvor

25 min + 5 tim i frysen 4 portioner

En läcker efterrätt med maräng och en apelsin, en oslagbar kombination.

Både kyla och värme behövs för att göra en marängtoppad, fryst apelsinhalva.

Ingredienser

4 stora apelsiner

2 äggulor

1 dl strösocker

1/2 dl honung

1/2 dl koncentrerad apelsinjuice

2 dl vispgrädde

 

Maräng:

3 äggvitor

1 1/4 dl strösocker

mandelspån

Gör så här

1. Tvätta och halvera apelsinerna. Gröp ur dem. Skär 2 deciliter av fruktköttet i mindre bitar.

2. Vispa samman äggulor och socker till ett ljust skum. Tillsätt apelsinköttet, honung, juice och väl vispad grädde. Fördela i de tomma apelsinskalen. Ställ i frys i cirka 5 timmar.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning.

4. Ta fram apelsinerna och spritsa eller klicka maräng på dem. Strö över mandelspån.

5. Placera apelsinerna i en form och ställ i ugnen på 250–275 grader i cirka 1 minut eller tills apelsinerna fått fin färg. Stå kvar och kolla så att de inte bränns.