Medelhavsgratäng med halloumi

50 min 4 portioner

En matig grönsaksgratäng med halloumi, aubergine, röd paprika, rödlök och soltorkade tomater. Gratäng är lätt att göra. Den går att förbereda och bara hysta in i ugnen när det dags. Resten sköter den själv.

 

Ingredienser

1 liten aubergine

1 röd paprika

1 rödlök

2–3 kvisttomater

salt och svartpeppar

4–5 soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta

1 kruka basilika

2 msk olivolja

1 paket (à 200 g) halloumi

 

Till servering:

sallad med vinägrett

surdegsbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär aubergine i tunna skivor. Dela paprikan, kärna ur och skär i bitar. Skala och skiva löken och skär tomaterna i skivor.

3. Varva grönsakerna i en ugnsform. Salta och peppra lätt.

4. Hacka soltorkade tomater, vitlök och hälften av basilikan. Blanda med olja och krydda med lite peppar. Skeda ut blandningen över gratängen.

5. Skiva halloumin och lägg överst. Gratinera i mitten av ugnen i 20–30 minuter tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg. Garnera med resten av basilikan och servera med sallad, vinägrett och ett gott surdegsbröd.