Minifrittata med sparristopp

30 min 12 stycken

Miniomeletter med sparris- och spenattopping – enkla att hålla i handen och äta. Dessa passar som tilltugg, förrätt eller som plockmat på buffébordet.

Ingredienser

8 ägg

3 dl mjölk

1 1/2 dl +1 dl finriven parmesanost

1 krm salt

1 krm svartpeppar

250 g grön sparris delad i bitar

200 g babyspenat

2 msk olivolja

1 krm flingsalt

 

Garnering:

spenat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett muffinsbleck ordentligt.

2. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt 1 1/2 deciliter riven parmesanost. Salta och peppra.

3. Fördela smeten i muffinsblecket. Grädda strax under ugnens mitt i cirka 12–15 minuter eller tills de puffar upp sig och får lite färg.

4. Bryt av basen på sparrisen och dela resten i cirka 3 centimeter stora bitar. Hetta upp halva mängden olivolja och stek sparrisen hastigt så att den får lite färg. Salta och peppra.

5. Ansa spenaten. Hetta upp resterande mängd olivolja och fräs spenaten hastigt. Blanda samman spenat och sparris och toppa omeletterna med blandningen, strö över parmesanost, flingsalt och servera.