Minifrittata med sparristopp
30 min 12 styckenMiniomeletter med sparris- och spenattopping – enkla att hålla i handen och äta. Dessa passar som tilltugg, förrätt eller som plockmat på buffébordet.
Ingredienser
8 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl +1 dl finriven parmesanost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
250 g grön sparris delad i bitar
200 g babyspenat
2 msk olivolja
1 krm flingsalt
Garnering:
spenat
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett muffinsbleck ordentligt.
2. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt 1 1/2 deciliter riven parmesanost. Salta och peppra.
3. Fördela smeten i muffinsblecket. Grädda strax under ugnens mitt i cirka 12–15 minuter eller tills de puffar upp sig och får lite färg.
4. Bryt av basen på sparrisen och dela resten i cirka 3 centimeter stora bitar. Hetta upp halva mängden olivolja och stek sparrisen hastigt så att den får lite färg. Salta och peppra.
5. Ansa spenaten. Hetta upp resterande mängd olivolja och fräs spenaten hastigt. Blanda samman spenat och sparris och toppa omeletterna med blandningen, strö över parmesanost, flingsalt och servera.