Mjukt grillad entrecote
40 min 4 portionerMjuk grillning lyfter fram entrecotesmaken mer än glödens hetta. Perfekt om man vill ha genomgrillat kött utan brända kanter.
Ingredienser
4 skivor entrecote
1 msk rapsolja
1/2 msk konc. kalvfond
1 krm svartpeppar
5–6 kvistar färsk timjan
Till grillsalladen:
1 påse blandade salladsblad, ca 80 g
8 kalla, kokta färskpotatisar
1 liten röd paprika
10 körbärstomater
1 liten rödlök
2 saltgurkor
100 g färska champinjoner + 1 msk rapsolja
2–3 späda morötter
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Blanda rapsolja, koncentrerad kalvfond och svartpeppar till en marinad. Pensla köttet och låt det ligga och dra en halvtimme innan grillning.
2. Skiva svampen och stek den lätt i olja. Blanda salladen med blandade blad, skivad kokt potatis, paprika skuren i bitar, halverade körsbärstomater, tunna klyftor rödlök, bitar av saltgurka, stekt svamp och strimlad morot. Smaksätt med salt och peppar.
3. Grilla köttet en minut per sida över fin glöd. Lägg en bit kraftig folie på grillgallret och lyft över köttet och strö över färsk timjan. Eftergrilla på folien, ett par minuter per sida, och servera med grillsallad.