Mustig chiligryta på högrev och bönor

20 min + 3 tim 4 portioner

En Mustig tex-mex gryta som kokas länge vilket gör att högreven faller isär och blir otroligt mör. För att göra det här receptet gäller det att man planerar lite men vi kan garantera att det är värt det.

Ingredienser

800 g högrev

2 msk smör

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

2 msk tomatpuré

1 tsk oregano, torkad

1 tsk paprikapulver, rökt

1 tsk spiskummin

4 dl vatten

2 msk kalvfond

1 burk stora, vita bönor, 400 g

1 röd paprika

 

Servera med:

Tortillabröd

Picklad rödlök

Silverlök

Koriander

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär i grytbitar. Bryn runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i gryta.

2. Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ned all lök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin. Späd med vatten och fond. Koka upp.

3. Småkoka på svag värme under lock i cirka 3 timmar tills köttet är mört. Smaka av.

4. Skölj av bönorna väl. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Lägg ned bönor och paprika i grytan och koka upp. Servera med rostad potatis eller rotfrukter.