Öppen lasagne med krämig ricotta och grönt
20 min 4 portionerImponera med minimal insats. Servera ett rött vin till gärna en Chianti Classico eller Barbera från Italien.
Ingredienser
8 lasagneplattor
1 purjolök, skuren i slantar
400 g färsk spenat
250 g ricotta
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
Några klunkar olivolja
Salt och peppar
Muskotnöt
Gör så här
Sätt ungen på 175 grader.
Stek purjolök i olivolja tills den mjuknat. I med spenaten tills den sjunkit ihop.
Blanda ihop ricotta med grädde och hälften av parmesanen. Krydda med salt, peppar och riven muskotnöt.
Koka lasagneplattorna i saltat vatten till al dente.
Varva ricottablanding, lasagneplattor och spenat på tallrikar. Toppa med resten av parmesanen.
In i ugnen i 10 minuter. Ringla lite olivolja och servera direkt.
Vill du ha lite hetta smular du över lite chiliflakes.