Paella
30 min 4-6 portionerSkaldjurssäsongen är här. Detta är en spansk klassiker som får fin färg av saffran.
Ingredienser
400 g kycklingfilé
3 msk olivolja
salt, peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2 msk rökt paprikapulver
1 pkt saffran
3 dl avorioris
6 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 nät blåmusslor
150 g skalade räkor
250 g körsbärstomater
2 dl frysta ärtor
Gör så här
- Putsa filéerna och dela varje i tre bitar. Bryn dem i olja i en traktörpanna och krydda med salt och peppar.
- Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg ned lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran i traktörpannan och låt fräsa med kycklingen ett par minuter.
- Tillsätt ris, vatten och fond och rör om. Småkoka under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter.
- Skrubba och rengör musslorna (släng de som inte stänger sig eller är trasiga). Lägg dem på riset när det är 5 minuter kvar av koktiden och lägg på locket. De musslor som inte öppnat sig slänger du.
- Lägg på räkor tillsammans med delade tomater och ärtor.