Panerad halloumi med färska örter

30 min 4 portioner

Det här receptet på panerad halloumi med avokadokräm, ris och tunnhyvlade grönsaker  är den perfekta lyxlunchen. Servera med en sallad toppad med knapriga pumpafrön.

Ingredienser

2 paket (à 200 g) halloumi

1 ägg

1 dl pankoströbröd

1–2 msk finhackade örter, till exempel persilja eller oregano

4 portioner råris

 

Sås:

1 avokado

1 citron, saften

2 msk olivolja

1/2 kruka bladpersilja, grovhackad

salt och svartpeppar

 

Att äta till:

1 medelstor morot

1 liten squash

olivolja till stekning

1 påse (cirka 70 g) salladsblad

2–3 msk rostade pumpafrön

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär osten i skivor. Vispa ägget lätt i en skål. Blanda pankoströbröd med örter på ett fat. Vänd halloumin i ägg och sedan i ströbrödet. Lägg på ett fat.

3. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Lägg i en matberedare tillsammans med citronsaft, olja och persilja. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.

4. Skala och hyvla moroten med en potatisskalare på längden, hyvla även squashen i tunna remsor.

5. Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna. Stek osten på varje sida tills den fått fin färg. Lägg upp ris, hyvlad morot, squash, salladsblad och halloumi. Servera med avokadokrämen och toppa med pumpafrön.