Pappardelle med salsiccia och svamp
15 min 4 portionerSalsiccia är en italiensk korv med mycket smak, en perfekt matchning till denna enkla pastarätt. Den stekta svampen är en riktig smakhöjare.
Ingredienser
500 g pappardelle eller annan pasta
200 g valfri svamp, till exempel karljohan, trattkantareller eller skogschampinjoner
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk smör
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
2 salsicciakorvar, helst färska okokta
1 nypa chiliflakes
2 msk grovhackad bladpersilja eller basilika
färskriven parmesa
Gör så här
1. Dela svampen i lite mindre bitar. Stek den med vitlök, smör och lite olivolja tills den får färg, salta och peppra.
2. Dela korven på längden, skrapa ut innehållet och smula sönder det – eller skär korven i slantar. Bryn korven i lite olja med chiliflakes och i en stekpanna tills den får fin färg och tillsätt sedan den frästa svampen.
3. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med korvfräset. Tillsätt persilja, generöst med parmesan och lite extra peppar.
4. Servera rykande varmt. Gärna till ett mjukt italienskt rödvin.