Pasta med kräftstjärtar
15 min 4 portionerSnabbt, gott och enkelt: citrondoftande pasta med kräftstjärtar, sockerärter och pepprig getost. En fräsch pasta med mycket smaker blir ett gott avbräck.
Ingredienser
400-500 g färsk pasta, till exempel tagliolini
1 burk kräftstjärtar, à cirka 250 g
100 g sockerärter
100 g mjuk getost
1-2 tsk grovmalen svartpeppar
olivolja
1 tvättad citron
Gör så här
1. Koka pastan al dente enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i sockerärterna under sista minuten. Låt kräftstjärtarna rinna av. Smula getosten och rulla den i peppar.
2. Blanda ner kräftstjärtarna i pastan. Ringla över olivolja, riv över citronskal och pressa i lite saft. Strö över den peppriga osten.
3. Servera genast, gärna med ett glas kallt vitt vin