Pasta Nantua

20 min 4 portioner

Heter en maträtt Nantua ingår det alltid kräftor. Fast smaken går att trolla fram helt utan kräftor – att sedan toppa med kräftstjärtar blir pricken över i:et. Med detta recept trollar du fram en gudomlig kräftsås med hjälp av tomatpuré och dillfrö.

Ingredienser

500 g färsk pasta

250 g kräftstjärtar

 

Till ”kräftsåsen”:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

1 tärning fiskbuljong

majsstärkelse

2 msk koncentrerad tomatpuré

1 msk dillfrö

salt och peppar

 

Att äta till:

dill

citron

Gör så här

1. Koka upp grädde, vatten och vin. Smula i en fiskbuljongtärning och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsgrunden i 5 minuter. Smaka av med tomatpuré, dillfrö, salt och vitpeppar. Låt såsen dra på eftervärme i 5 minuter. Lägg avrunna kräftstjärtar på en tallrik som ställs över den varma såskastrullen.

2. Koka pastan i saltat vatten. Som alltid ska den ha kvar lite tuggmotstånd. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag.

3. Fördela pastan i djupa tallrikar eller portionsskålar och slå sås över. Toppa med kräftstjärtar och garnera med dill och citron.