Pasta pesto med potatis och haricot verts
15 min 4 portionerSnabb lunch, middagsbjudning eller lyxig vardagsmat. Pasta med grön pesto passar till de flesta tillfällena och går dessutom otroligt snabbt att laga. I den här pastarätten har vi i kubad potatis som förutom att det ger en god smak bidrar med extra stärkelse som binder ihop såsen och dessutom suger upp överskottet av olja från peston. Att ta av maten från värmen innan man rör ihop det bidrar också till att peston bibehåller sin fräscha smak.
Ingredienser
450 g torkad pasta (t.ex. tagliatelle, spagetti eller trenette)
0,5 mediumstor potatis
110 g haricot verts (cirka 30st) skurna i längder på ca 2cm.
1 batch pesto alla genovese
Salt
Olivolja
Riven parmesan
Gör så här
- Koka pasta tillsammans med potatis och haricot verts till pastan är färdig och potatisen är väldigt mjuk. Häll av vattnet men spara ett glas (ca 2,5dl) av vattnet. Häll över allt i en stor serveringsskål.
- Häll i peston i skålen tillsammans med en fjärdedel av pastavattnet och skaka runt ordentligt så pastavattnet och peston bildar en härlig sås. Fortsätt blanda runt pastan och addera ungefär 1 msk pastavatten i taget tills pastan känns ”våt” och härlig. Häll på lite olivolja ovanpå pastan och servera med riven parmesan.