Pepparkakssnitt

30 min 44 stycken

Kolaseg kaka med pepparkassmak, doppad i vitchoklad.

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl ljus sirap

1 tsk bikarbonat

2 msk pepparkakskrydda

4 dl vetemjöl

 

Garnering:

100 g vit choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt. Blanda samman bikarbonat, pepparkakskrydda och mjöl och lägg i. Arbeta samman till en deg.

3. Dela degen i 4 stycken lika stora delar. Rulla ut till längder lika långa som plåten, cirka 40 centimeter. Placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till varje längd med handen.

4. Grädda strax under ugnens mitt i cirka 15 minuter. Tag ut och låt längderna vila i ett par minuter och skär därefter sedan de varma kakorna i sneda bitar. Låt kallna.

5. Smält chokladen över vattenbad och doppa en del av kakan i chokladen, låt stelna.