Pizza bianco

25 min 2 portioner

En enkel pizza, där toppingen läggs på först efter gräddningen.

Ingredienser

1 förpackning pizzadeg 230 g

1 dl crème fraiche

1 1/2 dl riven parmesanost

peppar

2 gulbetor

1 dl sojabönor

ärtskott

dill

 

Syrad lök:

1 rödlök

1 msk vitvinsvinäger

1 msk vatten

1 msk strösocker

Gör så här

1. Börja med att syra löken. Skala och skiva löken tunt. Blanda vinäger, vatten och socker och lägg i löken. Låt dra i lagen minst 20 minuter.

2. Rulla ut pizzadegen på pappret som följer med degen. Lägg den på en plåt. Rör samman crème fraiche och parmesanost och krydda med peppar. Bred ostkrämen över pizzadegen. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

3. Skala gulbetorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Tina sojabönorna. Strö gulbetor och sojabönor över bottnen. Lägg på syrad lök och strö över ärtskott och dill.