Pizza med salsiccia
30 min 4 portionerSalsicciakorven är full av smaker. Både salsiccia och oliver ger god smak och sälta åt pizzan.
Ingredienser
2 salsicciakorvar (ca 200 g)
2 små rödlökar
1 pizzakit med deg och pizzasås eller 1 pizzabotten + cirka 2 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
1 pkt riven pizzaost (150 g)
8–12 oliver
1 msk hackade basilikablad
nymalen svartpeppar
rucola
basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ut färsen. Smula ned i en bunke, riktigt fint, så att den blir helt tillagad när du gräddar pizzan. Känner du dig osäker kan du försteka den lätt.
- Skala och skär löken i tunna ringar.
- Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapper på en plåt. Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela smulad korvfärs, lökringar, oliver och basilika över.
- Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och botten fått fin färg.
- Peppra och toppa med gröna blad.