Pizza med salsiccia

30 min 4 portioner

Salsicciakorven är full av smaker. Både salsiccia och oliver ger god smak och sälta åt pizzan.

Ingredienser

2 salsicciakorvar (ca 200 g)

2 små rödlökar

1 pizzakit med deg och pizzasås eller 1 pizzabotten + cirka 2 1/2 dl chilisås av ketchuptyp

1 pkt riven pizzaost (150 g)

8–12 oliver

1 msk hackade basilikablad

nymalen svartpeppar

rucola

basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ut färsen. Smula ned i en bunke, riktigt fint, så att den blir helt tillagad när du gräddar pizzan. Känner du dig osäker kan du försteka den lätt.
  2. Skala och skär löken i tunna ringar.
  3. Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapper på en plåt. Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela smulad korvfärs, lökringar, oliver och basilika över.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och botten fått fin färg.
  5. Peppra och toppa med gröna blad.